понедељак, 14. август 2017.

4. НЕДЕЉА САВРЕМЕНОГ КИНЕСКОГ ФИЛМА

РУМСКО КУЛТУРНО ЛЕТО 2017
4. НЕДЕЉА КИНЕСКОГ ФИЛМА
ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ РУМА
15 -21. августа 20.30 часова
Сала легата Феђе Соретића
Улаз слободан



Завичајни музеј Рума и Амбасада НР Кине организују по 4. пут Недељу савременог кинеског филма. Биће приказано 7 савремених кинеских филмова.

Свечано отварање 15. агуста у великом холу Културног центра "Брана Црнчевић" Рума од 20.30 часова. Остали део прогама одвија се у Завичајном музеју Рума.

Од 15. до 21. августа 2017. траје 4. Недеља савременог кинсеког филма 2017. У организацији: Завичајног музеја Рума и Амбасаде НР Кине.

Програм се одржава у оквиру традиционалне манифестације „Румско културно лето“ 2017.

Свечано отварање одржаће се у уторак 15. августа у Холу Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми са почетком у 20.30 часова.

Филм који отвaрa овогодишњу манифестацију је „Велики кинески зид“ редитеља Џанга Јимуа (једног од највећих визуелних стилиста нашег времена; „Херој“, „Кућа летећих бодежа“, редитељ спектакла отварања Олимпијских игара у Пекингу 2008).


Радња је смештена у древној Северној Кини, у доба Северне Сунг династије. Група европских трговаца и авантуриста у потрази за тајном барута, „црног праха“ после једва преживљеног окршаја са пустињским племеном северно од Кинеског зида, ускоро доживљава напад невидљивог непријатеља. Пре него што су изгубили све остале сапутнике у том нападу, Гарин и Товар, двојица преживелих, успевају да се домогну необичног магнетног камена и да одсеку канџу онога што их је напало – никад до тада виђена неман. Успевају да се домогну Кинеског зида и предају се непознатој војсци са напредном технологијом којом успевају да одбране становништво од надприродног вековног зла изван зидова утврђења. У питању је монструозна претња у виду митског кинеског створења, чудовишта Тао Теи које устаје сваких 60 година из срца планине Џејд да нападне и храни се људским родом. У овој филмској фабули основни разлог изградње чувене фортикације је уствари намера да се заштити не само локално становништво већ и целокупни људски род од сталне опасности.Борећи се заједно са овом специјалном војном јединицом, трговци, авантуристи – лопови, постају борци против општег зла, за опстанак људске врсте.

Улаз на све пројекције је бесплатан.


Нема коментара:

Постави коментар