понедељак, 19. јун 2017.

Изложба слика "СРПСКИ ЈУНАЦИ КОСОВСКЕ БИТКЕ, ВЛАДАРИ ВЕЧНОСТИ"

Чeтвртаk 22. јун у 19 часова
Завичајни музеј Рума
сала легата Миливоја Николајевић
гост аутор Љубинка Шиба Фимић





Завичајни музеј Рума у четвртак, 22. јуна у 19 часова у сали легата Миливоја Николајевића, отвара изложбу слика "СРПСКИ ЈУНАЦИ КОСОВСКЕ БИТКЕ, ВЛАДАРИ ВЕЧНОСТИ", у сусрет прослављању Видовдана, једног од најзначајнијих празника из српске историје и предања. 

Аутор изложбе је Љубинка Шиба Фимић, даровита српска уметница. Овом изложбом, насловљеном Кнезу Лазару и косовским витезовима, Љубинка Шиба Фимић испуњава исконски завет властите душе да својим сликарским умећем ожитвотвори најзначајнији датум српског народа. Шиба на својим платнима приказује најважније моменте никад заборављеног Косовског боја.


У музичком делу учествује Јефимија (Славица Средојевић) етно певачица из Сремске Митровице.

Улаз слободан


Љубинка Шиба Фимић
Рођена сам 7. маја 1944. у Новом Селу, код Врњачке Бање. Да сам бирала место рођења, можда то и не би било баш на овим просторима. Но ето, ту сам, и моја потреба да се представим својим сликама на свој начин. Сликарство је посебна магија чудотворног споја, духа светлости и боја. Човек је најопаснија и најлепша енигма природе.

Било би лепше и боље да опстаје у већем обиму у овој другој форми. Ако Желиш да ти живот буде лепши, и мање досадан, читај, пиши, сликај, истражуј, бави се богатим мислима, лепим речима и радом. Једино тако смањићеш обим зла на пространству земље.

Прва Изложба 1987. а до 2013. преко 40 самосталних изложби у Југославији, Србији, Пољској, Русији, Немачкој и на Кипру.


Нема коментара:

Постави коментар